bezoekers engagen

Een goede contentstrategie

Het zal je niet verbazen, maar ook bruidszaken hebben de juiste contentstrategie nodig om goed te scoren in de zoekmachines.

Ondanks dat er een hoge concurrentie is op deze markt. Mensen geven immers veel geld uit aan hun bruiloft, en waar er veel geld wordt uitgegeven zijn er ook mensen die dit geld maar al te graag zouden willen ontvangen. Maar ondanks de concurrentie zijn er zeker op dit gebied een hoop mogelijkheden voor een goede content marketing strategie.

Het begint allemaal bij het kijken naar de zoekwoorden die mensen gebruiken in hun zoekopdrachten. De juiste contentstrategie is hier namelijk op afgestemd. Als je weet waar mensen op zoeken en met welke user intent, dan kun je deze zoekopdrachten binnen halen en deze klanten helpen.

Het mooie van mensen die hier naar op zoek zijn is dat ze erg gepassioneerd zijn over hun huwelijk. En ze weten precies wat ze mooi en niet mooi vinden. Het volgende is dat ze dit graag delen, al is het alleen maar met hun partner en vriendinnen. Met de juiste teksten en vooral mooie images kun je je site een flinke boost geven doormiddel van social media.

Een actieve pagina met veel likes en shares komt over het algemeen hoger in google, of het nu een direct gevolg is of niet. Matt Cutts zegt zelf van niet, maar de meningen zijn er over verdeeld aangezien er wel een sterke correlatie is tussen de twee. Ik denk dat een pagina die veel wordt geshared ook meer kans heeft om op een natuurlijke wijze links te verzamelen en op die manier ook hoger in de resultaten kan komen.

Misschien geen causaal verband of een directe link, maar zeker een grote potentie om op te raken.

Hoe meer mooie en unieke foto’s je hebt en hoe meer je je richt op een bepaalde doelgroep hoe beter de kans om die posities in te nemen. Het is beter om bepaalde stijlen te kiezen en die mensen écht aan te spreken, dan om te proberen alles voor iedereen leuk te maken. Op die manier zul je slechts mensen afschrikken. Als je iedereen probeert te pleasen raak je uiteindelijk niemand.

En dat raken, dát is nou net de sleutel van een goede marketingstrategie. Lukt het je om een emotionele band te maken tussen jou en de lezer, dan zit je gebakken. Met een emotionele band komt namelijk ook de gun-factor en alle voordelen die dat met zich meebrengt.

Wees vooral jezelf. Het gaat om jou persoonlijkheid over te kunnen brengen op digitaal papier. Als ze jou mogen, dan krijg je wellicht de gun factor en zeker 80% van alle beslissingen wordt gemaakt op basis van deze factor.

Best-practices die in de echte wereld met een face-to-face gesprek gelden, dat klopt ook voor de digitale connectie via een webpagina. Luister naar je klant en creëer een ervaring die hem of haar persoonlijk aanspreekt. Speel in op de échte zoekvraag achter een zoekopdracht en probeer de bezoekers dáármee te helpen. Eigenlijk zonder jezelf te pluggen, dat kan later altijd nog wanneer ze gevonden hebben wat ze zochten.

Geef complimenten, de lezer is daar gevoelig voor. Zelfs als het een algemeen compliment is over de branche waarin iemand zich bevindt. Bijvoorbeeld de Nederlandse E-commerce loopt erg voor op andere landen, dus jij bent waarschijnlijk ook al aardig goed bezig. In deze post behandel ik 10 manieren om je contentstrategie naar een nog hoger plan te tillen.

Complimenteren works!

Zorg er vervolgens voor dat je jezelf telkens op dezelfde manier neerzet. Mocht je werken in een groter bedrijf waar meerdere mensen werken aan de content, zorg dan voor consistentie en kies een persona, een personage die de communicatie richting bezoeker verwoord.

In een goede bruidsmode zaak is content ook king en kun je met een paar simpele tweaks je teksten en plaatjes nog meer laten spreken. Kies een niche en spreek deze aan op wat ze belangrijk vinden. Bied tips in hoe ze zelf dingen zouden kunnen oppakken en kom tot slot met de oplossing mochten ze het willen uitbesteden. Bijvoorbeeld wedding plannen als dienst, of het innemen van je grootmoeders jurk. You name it, we will help with it.

Wanneer ze op je site komen kun je met een goede strategie je bezoekers omtoveren tot mailing list subscribers. Zo haal je al snel het maximale uit je on-site verkeer en kun je vanuit je mailing list weer verder helpen én verder promoten van je andere content en je diensten.

Geef een reactie