MAm's jurk

Als je je moeders jurk niet kunt gebruiken

We hebben alvast at tips voor je voor als jij wel zo gelukkig bent dat je je moeders jurk in (mode) ere kunt herstellen. Mocht je dat niet, dan hebben we beneden ook nog wat tips. Het kiezen om je moeder te eren door het dragen van haar vintage trouwjurk voor je eigen huwelijk is een mooie manier om je gehele familie te betrekken bij je grote dag. Je moeder zal apetrots zijn en blij dat haar jurk nog weer gebruikt kan worden, terwijl je vader ontroert zal zijn en zich hun trouwdag zal herinneren.

Toch moet jouw trouwjurk weerspiegelen wat jouw eigen persoonlijke stijl is, ook al was het oorspronkelijk de keuze van je moeder. Hier zijn een paar designer goedgekeurde manieren om de oude kleding van je moeder van haar bruiloft te moderniseren voor je eigen grote dag.

Voeg wat extra kleur toe

Niets zegt moderne romantiek als een trouwjurk in een andere kleur. Designer Kathryn Conover is goed thuis in het ontwerpen van hedendaagse klassiekers voor haar bruids-klanten, en vaak hoort hier het toevoegen van pastelkleuren in de klassieke jurken bij voor een vleugje moderniteit. Eén van de klanten van Kathryn vroeg haar de ​​jurk, gedragen door haar grootmoeder in 1969, te moderniseren.

Deze zelfde jurk as eerder al door de volgende generatie, haar moeder in 1985 gedragen. En nu was zij aan de beurt in 2015. Ditmaal zou het een versie als strapless jurk worden, met kant en een zachte overlay aan een subtiele toevoeging van roze, zeer stijlvol.

Omarm het Vintage Kant

Je moeder had er veel geld aan uitgegeven en je moet een manier vinden om dit zelf ook te omarmen, zonder dat het je eigen wensen en look overschaduwt.  Dat betekent dat je ook een aantal van de gebruikte stoffen van de jurken van weleer in je ensemble moet zien te gebruiken. Geliefde bruids ontwerper Anne Barge suggereert dat vintage kant het meest geschikte materiaal is voor een dergelijk gebaar naar het verleden.

Onder het motto “kant kan uit de vintage jurk worden genomen en toegepast worden op een mantilla sluier stijl en gemengd worden met bijvoorbeeld nieuwere veters. Het vintage kant kan ook worden toegepast op de bruidsjurk, petticoat, zakdoek, boeket, of ring kussen.” Je hoeft niet altijd alle stof uit de jurk voor de jurk zelf te gebruiken, maar de stof kan nog zeer zeker goed van pas komen in andere accessoires en accenten.

 

Heroverweeg de mouwen

Trouwjurk trends kunnen komen en gaan, maar mouw lengte en stijl fungeert vaak als een indicator van een vergaan tijdperk. De mode-industrie omarmd bijvoorbeeld volumineuze mouwen in de jaren ’80. Het verwijderen van deze veelbetekenende stijl van toen in een meer gestroomlijnde strapless hals of halster ontwerp kan een jurk weer terug brengen in de 21e eeuw.

Stel de hals-lijn bij

Ondanks het feit dat je oma zich een tijd kan herinneren dat de bruiden hun jurk droegen van hun kin tot aan hun enkels, heeft de mode-industrie de laatste decennia een heel wat meer uitdagende outfit omarmd. Als je een klassieke jurk wil bewerken zul je ook een gemoderniseerde twist moeten geven aan de hals-lijn. Een kleine ingreep in de jurk aan de hals met een meer uitdagende en revealing neklijn kan je jurk uit het Victoriaanse tijdperk trekken en in de moderne tijd katapulteren, en dat alles met maar één snelle knip van de schaar. In ieder geval een bloter design en misschien zelfs wel een a-symetrische band zoals je tegenwoordig vaak ziet.

Maar wat als je niet zo’n geluk hebt met en mooie vintage jurk?

Niet iedereen heeft het geluk dat ze een moeder hebben met een prachtige bruidsjurk van vroeger. Wat doe je als je geen moeder hebt van wie je de klassieke en tijdloze jurk kunt gebruiken en verstellen? Dan moet je toch op zoek gaan naar betaalbare bruidsmode.

 

Gelukkig zijn er een heel aantal winkels waar jij terecht kunt en waar je relaxed kunt shoppen. Ook voor de wat kleinere budgetten kun je al heel mooie mode kopen waar jij als bruid nog steeds mee centraal zal staan en zal kunnen opvallen.

Geef een reactie