Bretels bij je huwelijk

Bretels afstemmen bij je bruiloft

Als je het nog niet eerder had gedaan, dan kun je in onze eerdere bericht van alles lezen over het afstemmen van je tafelsetting op je thema. Niets is belangrijker dan het uitwerken van een goed doordacht plan en je er aan te houden, tot in het laatste detail. Zo ook de kleding, en wij willen het specifiek hebben over bretels.

Jij hebt je bruidsjurk natuurlijk ook al helemaal in het thema uitgedacht en je hebt zelf bijvoorbeeld ook een klassieke stijl gekozen, of een rustieke, of vintage of sexy of luchtig. Wat je keus ook is, je hebt hem hoogstwaarschijnlijk gemaakt met het hele thema van het feest in het achterhoofd. Dat is nu wat je ook precies moet doen met de rest van de kleding.

Het stop niet bij je eigen jurk, bretels kun je ook afstemmen

Het stopt dus helemaal niet bij het uitkiezen van je eigen jurk. Je moet nog verder denken dan dat en je realiseren dat “hij” ook in het plaatje moet passen. Misschien heb je geluk, en heb je er eentje aan de haak geslagen die ook een gevoel voor mode heeft. Maar waarschijnlijk zul je toch een handje moeten helpen, het is tenslotte een man en we kunnen het niet allemaal treffen met de perfecte mode man.

Ik vind zelf altijd dat bretels veel kunnen doen voor de huwelijks outfit van een man. Zo heeft Mighty Good Man bijvoorbeeld ook veel dingen die leuk zijn om erbij aan te doen, en leuk om te sturen naar de getuigen in een leuke verpakking. Je kunt ze namelijk erg goed mixen in je stijl. Qua kleur kun je ermee afstemmen, maar ook wat betreft tijdperk waar je voor gaat of netjes of een beetje casual en gek.

Op zo’n dag doe je extra je best, en bretels heb je waarschijnlijk niet altijd aan. Een klassieke look zijn donkere bretels bij een wit overhemd. Black & white doet het bij elk feest wel goed. En als je de obers een beetje de zelfde kleurstelling laat dragen kun je ook ongegeneerd je man pushen om wat drinken voor je te halen. “Oh, was jij het?!? Ik dacht dat het een ober was!” šŸ™‚

Ook kun je voor lekker rustiek gaan of zelfs boho met wat bruin en beige tinten zodat je er gelijk een bohemian thema van maakt. Afstemmen met bloemen en tafelsetting is erg gemakkelijk vanwege de grote verscheidenheid aan kleur opties.

Maar het stop niet bij bretels

Bretels afstemmen bij bruiloft

Je kunt nog veel verder gaan in het afstemmen van de kleding van je toekomstig partner en de getuigen. Zo is in bovenstaand voorbeeld gekozen voor een blauw thema, wat terugkomt in de jurken van de bruidsmeisjes als ook in de stropdassen van de getuigen. Zij hebben dan weer hun bretels afgestemd op het pochet van de bruidegom en die heeft als enige een giletje aan om er gelijk uit te springen. Helemaal doordacht.

Hier zullen ze zeker ook wel gedacht hebben aan de tafelsetting en de bloemstukken die in dezelfde tinten bruin, grijs, wit en blauw het geheel aan elkaar verbinden.. Leuk……als je hier van houdt.

Natuurlijk heb jij je eigen smaak en dat is goed om uit te dragen. Lees de bladen voor ideeƫn en geef er vervolgens je eigen draai aan om het helemaal van jou te maken. Dat is de enige manier om jouw dag jouw persoonlijke ding te maken en het een succes te laten worden.

Bretels zijn interessante en veelzijdig accessoires. Ze zijn praktisch en comfortabel, maar hebben ook de mogelijkheid om persoonlijkheid toe te voegen aan anderzijds gewone alledaagse outfits. Een van mijn favoriete manieren om een ā€‹ā€‹gedurfde fashion statement te maken is door het dragen van bretels met formele kleding.

Informeler feest, meer focus op goed doordachte kleding

Als je bij een paar bruiloften bent geweest in het afgelopen jaar, kun je zeker wel zien dat de laatste tijd de ceremonies en feesten steeds informeler worden, maar nog steeds erg mooi en stijlvol zijn. Moderne bruiloften zijn speels en leuk, en zijn voorzien van elementen die de persoonlijkheid van de bruid en de bruidegom weergeven. Omdat deze bruiloften in hun setting en zelfs kleding een beetje rustiger zijn geworden, zie je dat er aan de andere kant wel steeds meer aandacht wordt besteed aan de kleding van de bruidegom en de getuigen.

Bretels als onderdeel van de kledij van de bruidegom zijn altijd elegant (denk aan prachtige stoffen en luxe details) en zijn vaak afgestemd op de speciale dag en op de bruid. Je zult vaak zien dat bretels van de bruidegom overeen komen met de kleur van de accessoires van de bruid, of bijvoorbeeld met de schoenen, of het boeket. Ze kunnen ook in algehele zin overeenkomen met het thema of decor voor een uniforme look.

Bretels voor bruidsjonkers zijn vaak een manier om te tonen wie er deel uitmaakt van de bruiloft om zo een samenhang en gemakkelijke herkenbaarheid te creƫren, een gemeenschappelijke accessoire dat alle van de bruidsjonkers dragen. Dit is niet alleen economisch wat handiger (het kopen van een paar bretels versus een heel pak, wat dan wellicht niet meer hoeft), maar het is ook praktisch zodat iedereen zich op het huwelijksfeest comfortabel voelt.

Ook voor de meer formele feesten kun je ze dragen, en hoewel bretels nou niet direct nodig zijn voor een goed ensemble bij een black-tie evenement zullen ze zeker zorgen voor een interessante, persoonlijke toevoeging. Dit terwijl er bij dit soort evenementen vaak maar beperkt mogelijkheid is voor een stukje personalisatie in je outfit en is het vaak beperkt tot kleine details zoals manchetknopen, schoenen of een horloge. En zelfs daar kun je niet te wild doen met kleuren of materialen.

Bretels zijn juist het tegenovergestelde van heel erg opvallend, ze zijn immers weggestopt onder de tuxedo jas. Zo kunnen ze net zo interessant en opvallend zijn als je wilt dat ze zijn. Hoewel je ook hier natuurlijk niet te wild kunt doen (fluorescerende strepen zijn toch wel een no go hier). Toch kun je wat van je eigen stijl laten zien door het dragen van bretels met een subtiele hint van kleur, een paar dat is gepersonaliseerd met een monogram, in reliƫf op de leren details, of die is voorzien van een uniek patroon zoals misschien het familie wapen.

Wij wensen je veel plezier met experimenteren met bretels bij jouw volgende formele gebeurtenis!

Geef een reactie