Tafelsetting huwelijk

Het geheim van de perfecte tafelsetting voor een huwelijk

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen. Je wilt je gasten verrassen op je trouwerij. En er is geen betere mogelijkheid om een blijvende indruk op je gasten achter te laten, dan met unieke ideeën voor de tafelsetting. (lees ook over je outfit en bretels afstemmen op je tafelsetting) Aan de tafel zullen de gasten van de bruiloft namelijk heel wat uurtjes doorbrengen, terwijl ze kijken en luisteren naar de sprekers en ook terwijl ze wachten. Mensen becommentariëren dan hun omgeving, en dan wil je niets dan goede verhalen en goede complimenten. Zo blijft het geheel in het geheugen hangen als een positieve ervaring.

Ze zullen het tijdens deze momenten hebben over de versieringen en arrangement, én over de keuze aan stijlen. Niet voor niets worden de centerpieces gezien als conversatie stukken tijdens jullie bruiloft. Bovendien is de stijl en zijn de kleuren die je kiest voor de setting heel erg bepalend voor de sfeer en het karakter van de gelegenheid. Ik hoef dan ook niet te vertellen dat een goede planning, voorbereiding en onderzoek nodig zijn om een indrukwekkende bruiloft te garanderen.

Stem locatie, tafel setting en kleding op elkaar af

Het is niet alleen de tafelsetting die je uitvoerig zou moeten overwegen. Het begint al met de keuze voor locatie. ast jouw thema bij de locatie, of zoek je net zolang naar een locatie tot je er eentje hebt die bij je thema en sfeer past? Op beide manieren kun je het aanvliegen, en hierin is geen foute keuze. Maar wat je in ieder geval moet doen is de twee samen laten komen.

Vraag ook de bediening om zich aan te kleden volgens het thema om deze atmosfeer te versterken. Dat zal ook direct een grote bijdrage leveren aan het totale plaatje. Voor een meer klassieke en formele trouwerij zou een zwarte rok of broek met nette witte overhemden elegante kleding keuzes zijn.

Tafel setting bruiloftJe kunt kiezen voor een eenvoudige of extravagante tafel setting, maar bij elke beslissing moet consistentie een eerste overweging gaan zijn. Zie jezelf als een regisseur die zich helemaal verdiept in haar stuk en die alles tot in de laatste puntjes organiseert voor haar theater productie. Denk na over hoe je wilt dat het podium aangekleed wordt om de sfeer te zetten van het toneel stuk en selecteer de juiste opstelling, het menu en de accessoires. Als je jezelf zo ziet en alles samen laat komen tot één gezamenlijke productie, dan zul je zeker het einddoel voor ogen houden en alles op elkaar af kunnen stemmen.

De verschillende onderdelen van een goede tafelsetting

Bruiloftsgunsten hebben al een hele lange traditie die kan worden teruggevoerd naar de middeleeuwen waar de tafels van het koningshuis en de adel waren versierd met snoep als cadeau aan de gasten. Gunsten zijn vaak mooi verpakt voor extra charme. Ze kunnen zo simpel zijn als een snoepje of zeepje tot aan heel erg extravagante cadeau’s. Ik vind het altijd leuk om in de bladen te zoeken naar ideetjes om te gebruiken. In ieder geval kun je ook deze gunsten laten aansluiten op je tafel setting.

Bloemen en Planten zijn heel sterk in het maken van een eenvoudig, maar opvallend middelpunt. De kleuren die je kiest kun je ook gemakkelijk in je bloemen laten terugkomen omdat zo’n beetje elke kleur die je maar kunt verzinnen wel een bepaalde bloemsoort kent (kleuren zijn overigens ook vaak vernoemd naar bloemen wat het op elkaar afstemmen nog gemakkelijker maakt). Ze laten elke tafel direct tot leven komen (en natuurlijk ook letterlijk).

Begin al bij de uitnodigingen want zelfs die horen al bij de bruiloft. De uitnodigingen die je verstuurt zouden al het thema van de dag moeten weergeven. Dit helpt mensen zich mentaal voor te bereiden, wat de sfeer versterkt. Maar niet alleen dat. Het zal ook een idee geven in hoe jullie het feest zien. Zo kunnen ze goed voorbereid gekleed gaan en dat komt de algehele ambiance natuurlijk erg ten goede, als iedereen is afgestemd op het thema. Desnoods kun je de kleding voorkeuren nog expliciet benoemen in jullie uitnodiging.

Geef een reactie